Torsk i ugn
Kommentarer - 0 st. | Kategori - Recept & Mat (Attackfas) | Daterat - 2012-11-19 » 19:28:54
För två personer:
2st Torskfiléer (halvtinade)
½ rödlök
1-2 dl räkor (tinade och skalade)
lite matgrädde (milda mat med 4% fett)
2st Torskfiléer (halvtinade)
½ rödlök
1-2 dl räkor (tinade och skalade)
lite matgrädde (milda mat med 4% fett)
1,5 dl minikeso
0,5 dl lättkvarg
citronsaft
citronpeppar
salt
0,5 dl lättkvarg
citronsaft
citronpeppar
salt
Gör såhär:
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda keso och kvarg i en bunke. Späd ut med lite matlagningsgrädde (mängden beror på hur stor ugnsform du använder. Blandningen ska täcka fiskfiléerna) och droppa i citronsaft efter smak. Strö i lite citronpeppar. Blanda! "Smörj" formen genom att täcka botten med ett tunnt lager av blandningen.
Skär fisken i mindre bitar. Dela också löken i bitar. Lägg fisken på botten i den smörjda formen och krydda med salt och citronpeppar på fiskbitarna. Lägg lökbitarna och de skalade räkorna i formen runt om och på fisken. Täck allting med keso/kvarg-blandningen.
Baka i ugn ca 15 minuter på 150 grader. Höj därefter värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 10 minuter.
Baka i ugn ca 15 minuter på 150 grader. Höj därefter värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 10 minuter.
Smaklig måltid!

Såhär såg min form ut innan jag täckte med keso/kvarg-blandningen och gräddade den.