Chokladmuffins
Kommentarer - 0 st. | Kategori - Recept och Mat (Cruise) | Daterat - 2013-01-11 » 13:33:22
8 muffinsformar
4 tsk kakao, helst med 11% fett
5 msk mjölkpulver
2 äggulor
5 droppar vaniljessens
2 msk sötningsmedel
2 msk bakprotein (kan uteslutas)
3 msk majsmjöl (maizena)
1 tsk bakpulver
4-5 msk lättmjölk
3 msk majsmjöl (maizena)
1 tsk bakpulver
4-5 msk lättmjölk
Gör såhär:
Alternativ 1:
Allt kan blandas ihop med sked, i valfri ordning, om man inte orkar släpa fram elvispen. Men se då till att sikta ner alla torra ingredienser annars kan det lätt bli pulverklumpar av t.ex. kakao vilket inte är så gott när man äter den färdiga muffinsen.
Allt kan blandas ihop med sked, i valfri ordning, om man inte orkar släpa fram elvispen. Men se då till att sikta ner alla torra ingredienser annars kan det lätt bli pulverklumpar av t.ex. kakao vilket inte är så gott när man äter den färdiga muffinsen.
Alternativ 2:
Häll alla torra ingredienser i en bunke och vispa med elvisp så att de blandas fint och alla klumpar försvinner. Rör därefter i de blöta ingredienserna med sked/slev/slickepott tills allt har fått en fin konsistens.
Häll smeten i muffinformar, tills halva formen är fylld. Gräddas i ugnen på 200 grader tills de är klara (känn efter med sticka i mitten av muffinsen). Det tar ca 10-15 minuter beroende på hur torra/kladdiga man vill ha dem.
Hoppas det smakar!

