Proteinrik pannkaka
Gör så här:
Vispa samman ägg och majsstärkelse, försök få ut alla klumpar. Sikta i proteinpulver, skummjuölkpulver, sojamjöl och havrekli under omrörning. Vispa noga och försök undvika klumpar. Späd med mjölken till en bra konsistens, inte för lös för då blir det svårt att vända pannkakorna. Tillsätt oljan i smeten. Om smeten blir för lös och rinnig kan man med fördel knäcka i ett extra ägg och vispa om.
Vänta gärna en stund så smeten får sätta sig/svälla lite.
Hetta sedan upp en stekpanna (gärna teflon) och pensla den med olja till första laggen. Glöm inte att röra om i smeten mellan varje pannkaka. Grädda till lagom färg på båda sidor.
Tips!
Servera gärna pannkakorna som crêpes med stuvning gjord av maizena och stekta champinjoner med svartpeppar, mums!
Servera den som en vanlig pannkaka med stevia strö istället för socker.
Servera den med en klick vaniljsås
Smakar precis som "vanlig" pannkaka :)
