Vaniljsås
Kommentarer - 0 st. | Kategori - Recept och Mat (Cruise) | Daterat - 2013-01-12 » 22:23:02
3 äggulor
½ dl stevia strö
2 dl milda mat (4%)
2 dl lättmjölk
1 msk maizenamjöl
1 vaniljstång eller samma mängd vaniljpulver
½ dl stevia strö
2 dl milda mat (4%)
2 dl lättmjölk
1 msk maizenamjöl
1 vaniljstång eller samma mängd vaniljpulver
Tillagning:
Blanda äggulorna i en kastrull tillsammans med stevia, matgrädde, lättmjölk, maizenamjöl och en uppskuren vaniljstång/vaniljpulver.
Sjud blandningen försiktigt tills den får en bra konsistens, jag gjorde min ganska tjock och serverade den på chokladmuffins som topping. Men såsen kan serveras både ljummen eller kall. Förvaras den i kyl kan den bli något tjockare i konsistensen.
Blanda äggulorna i en kastrull tillsammans med stevia, matgrädde, lättmjölk, maizenamjöl och en uppskuren vaniljstång/vaniljpulver.
Sjud blandningen försiktigt tills den får en bra konsistens, jag gjorde min ganska tjock och serverade den på chokladmuffins som topping. Men såsen kan serveras både ljummen eller kall. Förvaras den i kyl kan den bli något tjockare i konsistensen.
Lyx på en lördag!
