Matmuffins / Små matbröd (version 2)
Kommentarer - 0 st. | Kategori - Recept och Mat (Cruise) | Daterat - 2013-01-11 » 13:43:00
6-8 muffinsformar
2 ägg
4 msk lättkvarg eller yoghurt naturell 0,5%
2 msk sötningsmedel (ex. stevia)
1 msk havrekli
4 msk lättkvarg eller yoghurt naturell 0,5%
2 msk sötningsmedel (ex. stevia)
1 msk havrekli
2 msk bak-protein (kan uteslutas)
3 msk majsmjöl (maizena)
2 msk lättkeso
1 tsk bakpulver
1 tsk bakpulver
Smaksättning (välj en av dessa):
- kanel
- kardemumma
- vaniljarom
- mandelarom
- brödkrydda
Gör så här:
Blanda äggulor med stevia till en jämn smet. Vispa äggvitor fluffigt i en annan skål.
Tillsätt alla ingredienser i äggulesmeten och rör till sist i äggvitan, försiktigt!
Grädda muffinsformarna på en plåt mitt i ugen, 200 grader i 10-20 minuter eller tills de har fått fin färg och inte är kladdiga i mitten.
Bröden på bilden är smaksatta med kardemumma.
