Äggstanning

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagsbekymmer  |  Daterat - 2013-01-28 » 16:49:00
För 4 portioner
 
2 dl lättmjölk
2,5 dl milda mat (4 % )
4-5 ägg
salt
svartpeppar
 
Valfri fyllning:
Mager nötfärs
Mager skinka/kassler
Kyckling
Annat kött
 
(På cruisefasen kan man fylla med diverse grönsaker.)
 
Gör så här:
Koka upp grädde+mjölk, för att slippa stora bubblor i den färdiga äggstanningen. Låt svalna.
Medan det svalnar, stek fyllningen och krydda. Låt svalna.
Knäck ägg i en bunke och rör om "slarvigt", krydda med svartpeppar och salt. Tillsätt den svala grädd-mjölken och rör om. Tillsätt till sist fyllningen.
 
Smörj en ugnsform med olja och häll i äggsmeten.
 
Grädda mitt i ugnen på 175 grader tills den blivit gyllenbrun och "stannat" i formen.
Beroende på ugn tar det ca 30-40 min.
 
 
Supergott!
 
 
 
Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!