Äggstanning
Kommentarer - 0 st. | Kategori - Vardagsbekymmer | Daterat - 2013-01-28 » 16:49:00
För 4 portioner
2 dl lättmjölk
2,5 dl milda mat (4 % )
4-5 ägg
salt
svartpeppar
Valfri fyllning:
Mager nötfärs
Mager skinka/kassler
Kyckling
Annat kött
Mager nötfärs
Mager skinka/kassler
Kyckling
Annat kött
(På cruisefasen kan man fylla med diverse grönsaker.)
Gör så här:
Koka upp grädde+mjölk, för att slippa stora bubblor i den färdiga äggstanningen. Låt svalna.
Medan det svalnar, stek fyllningen och krydda. Låt svalna.
Knäck ägg i en bunke och rör om "slarvigt", krydda med svartpeppar och salt. Tillsätt den svala grädd-mjölken och rör om. Tillsätt till sist fyllningen.
Smörj en ugnsform med olja och häll i äggsmeten.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader tills den blivit gyllenbrun och "stannat" i formen.
Beroende på ugn tar det ca 30-40 min.
Supergott!
